luni, 26 noiembrie 2012

"Cina cea de taină": o compoziție muzicală

      "Cina cea de taină" a lui Leonardo da Vinci ascunde o mulțime de secrete și simboluri. Giovanni Pala, muzician și specialist în informatică a declarat că în celebra operă sunt redate notele unei partituri muzicale închinată lui Dumnezeu. Acestă afirmație stă la baza unei teorii prin care toate obiectele sacre din frescă corespund unei note anumite plasate pe un portativ imaginar. Dacă e să însemnăm fiecare mînă a fiecărui Apostol și bucățile de pîine de pe masă am obține 40 de note care citite prin metoda oglinzii (specifică pentru da Vinci) reprezintă o compoziție solemnă, lentă, cîntată cel mai bine la orgă la măsura 3/4, deoarece Apostolii sunt repartizați în grupuri cîte 3.
   Adevărata semnificație a acestui imn încă nu este cunoscută. Se știe că durata lui este de 40 de secunde și se presupune că ar însemna cele 40 de zile în care sufletul unui om ajunge în cer.
   "Cina cea de taină" ascunde încă o mulțime de alte secrete nedescifrate pînă azi.

     

4 comentarii:

  1. wow, eu stiam ceva de simbolul femeii si a barbatului, dar nu si ca reprezinta o piesa muzicala. Operele lui da Vinci ne uimesc pe zi ce trece!!!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multe lucruri încă nu au fost descoperite de omenire ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta ne asteapta pe noi in continuare! sa descoperim lucruri noi!!!:)

      Ștergere